Rocky road -donitsit


Otin varaslähdön vappuun ja tein Arnoldsin innoittamana Rocky road -donitseja. Nämä on helppoja ja helposti muokattavissa omaan makuun. Donitsitaikina on vaniljainen ja kuorrutteena sulatettua suklaata. Päälle voit laittaa juuri sitä mistä itse tykkäät. Minä laitoin vaahtokarkkeja, popcornia, jogurttihunajatoffeerakeita (näitä saa Punnitse ja säästästä ja ovat ihan törkeen hyviä!) sekä sulatettua fudgea. Sanoisin, että päälle tuleviksi ripotteiksi kannattaa valita erilaisia koostumuksia ja makuja: pehmeyttä, rapeutta ja hieman suolaisuutta. 

Donitsit paistetaan uunissa donitsipellillä, mutta jos et omista sellaista, voit paistaa taikinan muffinssipellin koloissa. Tee valmiiseen muffiniin reikä omenaporalla ja näin saat muffinssista donitsin. Muffinssipellillä paistettavat donitsit vaativan muutaman minuutin pidemmän paistoajan. 

Katso muut vappureseptit täältä


Uunidonitsit
1 muna
150 g maustamatonta jogurttia
3/4 dl öljyä 
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

Sekoita toisessa kulhossa muna, jugurtti, öljy sekä sokeri ja toisessa kulhossa kaikki loput aineet. Yhdistä kulhojen sisältö ja sekoita niin, että taikina on juuri ja juuri tasaista. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota öljyttyn donitsipellin koloihin. Paista donitseja 200 asteessa 5-6 minuuttia.


Kuorrutus
200 g suklaata (esim. puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata)
1 rkl öljyä

Lisää öljy paloitellun suklaan sekaan ja sulata joko mikrossa tai vesihauteessa.


Päälle
Minivaahtokarkkeja
Popcornjyviä 
Jogurttihunajatoffeeta (Punnitse ja säästä)
6 kpl Vaniljafudgeja (irtokarkeista) + 2 rkl vettä

Valmista kattilassa pieni määrä popcornia pussin ohjeen mukaisesti. Suolaa popparit kevyesti. Leikkaa minivaahtokarkit puoliksi ja pieni jogurttihunajatoffeita. Pilko fudget muutamaan osaan ja mittaa mukaan vesi. Sulata mikrossa miedolla teholla ja lyhyissä erissä välillä sekoittaen. Toffeeseos palaa herkästi, joten ole tarkkana.

Kasta donitsi suklaassa ja ripottele vaahtokarkit, popparit ja jogurttihunajatoffeet suklaakuorrutuksen päälle. Valuta sulatettua toffeekastiketta raidoiksi ja laita donitsit jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit