VadelmadonitsikakkuMinidonitseista saa rakennettua myös kätevän kakun, jonka kanssa ei ole tarvetta kakkulapion käyttöön.

Osallistuin tällä kakulla Pakkasmarjan järjestämään Suomen upein vadelmakakku -kisaan ja pääsin 10 parhaan joukkoon. Nyt Pakkasmarjan Facebook-sivuilla on käynnissä äänestys upeimmasta vadelmakakusta. Äänestykseen pääset tästä. Ehdolla kymmenen upeaa kakkua ja voit antaa äänesi tykkäämällä suosikkikakusta sekä kommentoimalla kenelle tarjoaisit kyseistä kakkua.


Vadelmadonitsit
48 kpl
1 muna
150 g maustamatonta jogurttia
3/4 dl öljyä 
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
15 g pakastekuivattua vadelmaa

Sekoita toisessa kulhossa muna, jugurtti, öljy sekä sokeri ja toisessa kulhossa kaikki loput aineet. Yhdistä kulhojen sisältö ja sekoita niin, että taikina on juuri ja juuri tasaista. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota voideltuihin minidonitsipellin koloihin. Paista minidonitseja 200 asteessa 5-6 minuuttia.

Vadelmakuorrute
100 g Pakkasmarja puutarhavadelmia
100 g vaniljatuorejuustoa
50 g valkosuklaata

Sulata vadelmat ja painele siivilän läpi, jotta saat siemenetöntä vadelmapyreetä. Sulata valkosuklaa. Sekoita valkosuklaa tuorejuusto kanssa ja lisää mukaan vadelmapyree. Sekoita tasaiseksi.

Lisäksi tarvitset
Minivaahtokarkkeja
Vadelmia


Kakun kokoaminen
Jokaiseen kerrokseen tulee 9 minidonitsia. Hahmottele ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle. Dippaa donitsit yksitellen vadelmakuorrutteeseen. Laita jokaisen donitsin keskelle joko vaahtokarkki tai pala vadelmaa. Tee seuraavat kerrokset samalla tavalla. Kakkuun tulee viisi yhdeksän donitsin kerrosta (45 donitsia). Laita valmis kakku vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään ennen tarjoilua. Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit