Helppo kahvivanukas (G)

Kaupallinen yhteistyö Moccamasterin kanssa. Resepti on julkaistu myös Moccamasterin blogissa

Tänään 1.10. vietetään kansainvälistä kahvipäivää. Kahvivanukas on jälkkäri aikuiseen makuun. Samettisen vanukkaan kaveriksi kannattaa valita jotain raikasta, jotain rapeaa sekä jotain pehmeää tuomaan erilaista purutuntumaa. Minä valitsin vadelmia, marenkia sekä fudgea. Parasta on, että voit itse valita juuri niitä lisukkeita kuin haluat. Takaan, että tämä jälkkäri maistuu myös ei-kahvinystäville.


Kahvivanukas
4 annosta
1/2 dl maitoa
1/2 dl tuoretta kahvia
1/2-3/4 dl fariinisokeria
1/2 rkl maissitärkkelystä

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Laita kattila liedelle ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos paksuuntuu ja kiehahtaa. Siirrä kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään välillä sekoitellen. Jaa jäähtynyt vanukas annosmaljoihin. Anna vanukkaan jähmettyä muutama tunti jääkaapissa.

Lisäksi
Vadelmia tai muita marjoja
Marenkia
Pähkinöitä
Rouhittua suklaata
Fudgeja

Ripottele lisukkeet vanukkaan päälle juuri ennen tarjoilua.



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit

  1. Riittääkö tässä pelkkä kiehautus vai pitääkö keittää kuten kinuskia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse keittää kuin sen verran, että seos kiehahtaa ja selkeästi paksuuntuu. Paksuuntumisen kyllä huomaa, kun sekoittelee koko ajan. Seos paksuuntuu vielä entisestään jäähtyessään. Eli keitetään vähemmän aikaa kuin kinuskia.

      Poista

Lähetä kommentti