Limekakku tuorejuustokuorrutteella



Tässä pääsiäispöytään raikas ja helppo jälkiruoka.
Kuivakakut, tai oikeammin kahvikakut, ovat viime aikoina tehneet paluuta leivontasuosikkien joukkoon. Kahvikakut ovat siitä ihania, että ne jopa paranevat vanhetessaan, joten tämän kakun voit hyvin valmistaa etukäteen. Minä tein kakulle tuorejuustokuorrutteen, joka on tuttu porkkanakakun päältä. Kakun voi jättää myös ilman kuorrutetta tai vaihtoehtoisesti kuorruttaa esimerkiksi sveitsiläisellä marengilla.




Limekakku
200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa 
1 dl limemehua (noin 3-4 limen mehu)
2-3 limen kuori raastettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanlijasokeria

Öljyä
Korppujauhoja

Aloita öljyämällä ja korppujauhottamalla noin kahden litran vetoinen kuivakakkuvuoka. Raasta limen kuori ja purista niiden mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat vaahdon sekaan yksitellen, välissä kunnolla sekoittaen. Sekoita mukaan limen kuoriraaste ja lisää vuorotelleen kuivat aineet sekä limemehu. Paista 175 asteteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi hammastikulla, kun tikkuun ei jää yhtään taikinaa, on kakku valmis.

Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.



Tuorejuustokuorrute
75 g voita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/4 dl tomusokeria
1 1/2 rkl limemehua
1 limen kuoriraaste
1 tl vaniljasokeria tai puolikkaan vaniljatangon siemenet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Lisää mukaan tuorejuusto ja tomusokeri ja jatka vaahdottamista. Mausta vaahto limemehulla, -kuoriraasteella sekä vanlijasokerilla/vaniljan siemenillä. Kuorruta kakku ja koristele esimerkiksi limenkuorisuikaleilla. Säilytä kuorutettu kakku jääkaapissa. Kuorruttamattomana kakku säilyy huoneenlämmössä.




Itse tein kakun tässä ihanassa Nordic Waren Quartet vuoassa. Vuoalla voi paistaa neljä erilaista kakkua samalla kertaa, tosin tämän reseptin taikinamäärä riitti kahteen kokonaiseen ja yhteen hieman pienempään kakkuun. Suosittelen tutustumaan erityisesti Nordic Waren kahvikakkuvuokiin, heidän vuoissa on todella paljon erilaisia vaihtoehtoja, jotka hieman poikkeavat siitä tavallisesti tavattavasta kahvikakkuvuoasta!

Kommentit

  1. Toi vuoka on niin ihana, oon siitä itekkin haaveillut ♥ Tosi kauniita kakkuja oot tehnyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla vuoalla tulee juuri sopivan kokoisia kakkuja! Plussaa myös nätistä ulkonäöstä, sen säilytyspaikka on nimittäin seinällä 😋

      Poista

Lähetä kommentti