Testissä: Pavoni Forosil silikonialustaSain Confettista Pavoni Forosil silikonialustan testattavaksi. Tuotekuvauksen mukaan silikonialustan sadat pienet reiät mahdollistavat ilman kiertämisen leivosten alla, minkä ansiosta leivosten pohjasta tulee normaalia rapeampi. Minä testasin silikonialustaa vadelma-valkosuklaakeksien paistamiseen. Paistoin puolet kekseistä leivinpaperoidulla pellillä ja toisen puolikkaan silikonialustan päällä.  

Ero leivinpaperin päällä paistettuihin kekseihin nähden ei ollut niin suuri, että alusta olisi tässä tapauksessa ollut välttämätön. Silikonialustalla paistetut keksit olivat kyllä ehkä hiukan rapeampia kuin leivinpaperilla paistetut, mutta ero ei ollut kovin merkittävä. Sen sijaan alustan reiät aiheuttivat sen, että keksitaikina meni osittain reikien läpi, minkä vuoksi tiskattavaksi päätyi alustan lisäksi myös uunipelti. Uskon, että alustan hyödyt tulisivat paremmin ilmi esimerkiksi pitsaa tai sämpylöitä paistettaessa. Erityisesti pitsan paistaminen alustan avulla on seuraavaksi testilistallani. Keksien resepti kaipaa vielä hieman viilausta, joten sen julkaisu jää myöhempään ajankohtaan. 


Kommentit

  1. Mua kiinnostais kanssa kokeilla tätä, mutta yhdestä blogista luin kanssa että oli jäänyt jokin leivonnainen ihan kiinni tuohon alustaan just mennessään läpi niistä rei'istä :D Mutta paljon oon myös lukenut miten ihmiset tykkää tästä alustasta ihan hirveesti, varsinkin just paistaessaan pitsaa tai sämpylöitä tai muuta vastaavaa. Pitänee siis joskus ehkä hommata itsellekkin! Hyvän näkösiä keksejä ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti