Vaniljamuffinit vadelmakreemikuorrutteella (G)


Nämä suloiset muffinit maistuvat ihanan kesäisiltä. Olen ollut hieman skeptinen kaikenlaisia makutomusokereita kohtaan. Kävi kuitenkin niin, että voitin Annin Uunissa pääsiäiskilpailusta ja palkinto sisälsi vadelmatomusokeripaketin. Yllätyin positiivisesti. Tämä tomusokeri sisälsi oikeaa vadelmaa jauhettuna, joten vadelman maku oli oikeasti raikas. Vadelmajauheen ansiosta kreemistä ei tullut täysin tasaväristä vaan sen seasta on selkeästi havaittavissa pieniä vadelmahippuja. Elintarvikeväriä en käyttänyt ollenkaan vaan kreemin väri tulee tomusokerin seassa olevista vadelmista.

Tällä reseptillä saa helposti huomioitua gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion. Resepti on jo valmiiksi gluteeniton sekä helppo muuttaa maidottomaksi vaihtamalla voi maidottomaan margariiniin. Resepti on hieman muunneltu Annin minimuffiniohjeesta.

Näin pieniä leivoksia voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka kourallisen kerrallaan.

Vaniljataikina
2 dl sokeria
50 g voita
 1/2 dl öljyä
2 munaa
1 dl mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelimaitoa

Sulata voi ja sekoita sokerin, öljyn ja munien kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja mantelimaito vuorotellen rasva-sokeriseokseen. Lisää mukaan myös vaniljatangonsiemenet. Annostele taikina pieniin muffinivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikun avulla. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.


Voikreemikuorrute vadelmatomusokerilla
135 g voita
150 g Vadelmatomusokeria
noin 2 tl limemehua

Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Vatkaa mukaan tomusokeri pienissä erissä. Raikasta kuorrutetta limemehulla ja sekoita tasaiseksi. Laita täyte pursotuspussiin ja pursota kuorrute muffinien päälle.

Koristele tuoreilla marjoilla.


Kommentit

  1. Todella kauniita muffinsseja, ihanan kesäisen näköisiä ♥ Ja nuo makutomusokerit ovat ihania, mä oon aina tykännyt ja kaapista löytyykin vähän liian monta pussillista eri makuja :D Vadelma-maku on myös tosi hyvä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti