Porkkanakoristeet pikeeristä


Piparkakkutalojen koristeluun käytettävällä pikeerillä voi tehdä helposti koristeita esimerkiksi muffineiden tai kakkujen päälle. Porkkanakoristeiden tekemiseen tarvitset tanakkaa pikeeriä, elintarvikeväriä ja pursotuspussin. Erilaisten pursotusterien avulla voisi tehdä esimerkiksi kukkia. Porkkanakoristeet
1 valkuainen
noin 3 dl tomusokeria

elintarvikeväriä (punaista, keltaista ja vihreää)

Vaahdota valkuainen ja lisää tomuokeri pienissä erissä. Valmiin seoksen kuuluu olla tanakkaa. Valkuaisten koossa on eroja, joten lisää tomusokeria, jos 3 dl ei saa aikaan tanakkaa pikeeriä. Jaa seos kahteen osaan ja värjää toinen vihreäksi ja toinen oranssiksi.

Annostele värjätyt pikeerit pursotuspussiin. Porkkanoiden pursottamista varten et tarvitse tyllaa. Leikkaa vihreään pussiin todella pieni reikä ja oranssiin hieman suurempi. Pursota leivinpaperille ensin vihreä naatti ja sen jälkeen sivuttaisella edestakaisella liikkeellä oranssi porkkana. Anna koristeiden kuivua yön yli.

Säilytä koristeet ilmatiiviissä rasiassa, jos et käytä niitä samantien. Koristeet sulavat kerman päällä, joten asettele ne kerma- tai juustokakun päälle vasta vähän ennen tarjoilua. Voi-tomusokeripohjaisen kuorutteen päällä koristeet kestävät paremmin. Tosin myös silloin ne alkavat pehmenemään.


 Käytä porkkanakakun tai porkkanamuffinien koristeena!

Kommentit

  1. Ai nää hauskat porkkanat oli pikeeriä! Luulin että ihan sitä kuorrutusta värjättynä :D Ihana idea ja oot kyllä tehny maailman söpöimpiä porkkanoita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kuorrutettakin värjäämällä onnistuis varmasti hyvin porkkanakoristeiden pursottaminen muffinien tai kakun pintaan.

      Poista

Lähetä kommentti