Porkkanamuffinit


Näiden porkkanamuffinien salaisuus on paahdettu voi sekä inkivääri. Sain taannoin ravintolassa leivän päälle paahdettua voita ja ihastuin makuun välittömästi. Paahdetun voin aromi on hieman kinuskinen, joten se sopii leivontaan erinomaisesti. Olen jo pitkään himoinnut porkkanakakkua. Sen mausteiseen makumaailmaan kuvittelin paahdetun voin sopivan täydellisesti, ja niinhän se sopikin! Erityisesti kuorrute saa aivan uuden ulottuvuuden kun käyttää paahdettua voita.


Paahdettu voi
200 g voita

Punnitse voi kattilaan. Suosittelen käyttämään teräksistä kattilaa, jotta voin värimuutokset on helppo havaita. Sulata voi keskilämmöllä. Jatka kuumentamista aina välillä sekoittaen. Anna voin paahtua niin kauan, että kattilan pohjalla oleva hera alkaa ruskistumaan. Tähän menee useampi minuutti. Ota kattila pois liedeltä heti kun ruskistuminen tapahtuu, jotta voi ei pala pohjaan. Siirrä voi sopivaan astiaan ja laita jääkaappiin jäähtymään. Sekoita voita myös jäähtymisen aikana.

Paahtamisen aikana voista haihtuu vettä. Punnitsin voin myös paahtamisen jälkeen ja saanto oli 145 g, joten paahda aina enemmän voita kun mitä todellisuudessa tarvitset.


Taikina
32 kpl minimuffinia
2 dl porkkanaraastetta
50 g paahdettua voita
50 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, paahdettu voi ja fariinisokeri. Sekoita mukaan munat yksitellen. Lisää joukkoon vuorotelleen jauhot ja porkkanaraaste. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa 12 min. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutamista.

Jos haluat tehdä muffinit isompina, pidennä paistoaikaa. Kokeile cocktail-tikulla milloin muffinit ovat kypsiä.


Kuorrute
75 g paahdettua voita
150 g tuorejuustoa
2 1/4 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Vaahdota huoneenlämpöinen paahdettu voi ja tomusokeri. Vatkaa mukaan myös tuorejuusto ja lisää  lopuksi sitruunamehu. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja lisää porkkanakoriste.



Kommentit