Helpot raparperiviinerit


Kesän satokausi ainakin leivonnan suhteen alkaa raparperistä. Nämä helpot viinerit saa tehtyä vaikka mökkiolosuhteissa, sillä et tarvitse mitään erikoisvälineitä!


Helpot raparperiviinerit
8 kpl
4 kpl pakaste lehtitaikinalevyä
8kpl 11 cm raparperitankoja

1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria

100 g vaniljatuorejuustoa
1/2 kananmuna
TAI
1/2 prk Valion vaniljakreemiä

1/2 kananmunaa voiteluun
8 cocktailtikkua

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan pellille. Laita cocktailtikut veteen likoamaan, jotta ne eivät pala uunissa. Kuori raparperit ohuelti ja leikkaa 8 kpl noin 11 cm pituista pötköä. Valitse ohuita raparpereja tai halkaiset paksummat varret kahteen osaan. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Ota kattila pois hellalta ja lisää sokeriliemeen raparperitangot. Anna tankojen olla liemessä noin kolmen minuutin ajan ja nosta pois.Notkista vaniljatuorejuusto kulhossa. Riko kananmuna toiseen kulhoon ja sekoita puolet munasta tuorejuuston joukkoon. Valion vaniljakreemi ei tarvitse esivalmisteluja, jos käytät sitä, hyppää seuraavaan vaiheeseen. 

Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt keskeltä puoliksi. Laita jokaisen taikinaneliön päälle reilu teelusikallinen vaniljatuorejuustoa. Asettele jokaiseen viineriin yksi raparperitanko nurkasta nurkkaan. Taita vapaat nurkat yhteen ja kiinnitä cocktailtikulla. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 15-20 min.Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit