Gluteenittomat minisuklaamuffinit suolakinuskikreemillä


Tämä sama resepti löytyy blogistani jo aiemmin ei-gluteenittomana versiona. Testasin reseptin nyt myös gluteenittomana ja se onnistui hyvin, joten tässä teillekin vinkit reseptin muuntamiseksi gluteenittomaksi. 


Gluteenittomat minisuklaamuffinit suolakinuskikreemillä

Muffinien valmistaminen kannattaa aloittaa keittämällä kuorrutteeseen tuleva kinuski, jotta se kerkeää jäähtyä

Suklaamuffinit
noin 40 kpl minimuffinia
1/4 dl rypsiöljyä
2 dl ranskankermaa
2 munaa
2 dl fariinisokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 
1 tl leivinjauhetta
(ripaus ksantaania)
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki kosteat aineet ja fariinisokeri yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi kuivat aineet kosteiden aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa muffinssien koosta riippuen noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Kinuskikreemi
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 mm suolaa

100 g voita
1 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa (tarkista, ettei tuorejuusto sisällä gluteenia)

Aloita valmistamalla kinuski. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 5-10 minuuttia kunnes kinuski sakeutuu. Testaa kinuskin valmius tipauttamalla pisara kinuskia kylmään veteen, jos kinuskipisara pysyy vedessä koossa, on se valmista. Lisää lopuksi suola. Anna kinuskin jäähtyä ennen kreemin valmistamista. 

Kreemin aineksien tulisi olla huoneenlämpöisiä, jotta kreemistä ei tule rakeista*. Voi ei kuitenkaan saa olla täysin pehmeää. Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon jäähtynyt kinuski sekä tuorejuusto. (Jos et keitä itse kinuskia, tarvitset valmista kinuskikastiketta noin 2 dl.) Vatkaa ainekset sekaisin ja siirrä hetkeksi jääkaappiin hiukan jähmettymään, tällöin kreemiä on helpompi pursottaa. Siirrä kreemi pursotuspussiin ja pursota muffinien päälle. Viimeistele ripottelemalla rouhittua Daimia muffinien päälle.

*Jos kreemi kaikesta huolimatta menee kokkareiseksi, sen voi vielä pelastaa. Laita kreemikulho lämpimään vesihauteeseen ja lämmitä sekoitellen niin kauan, että kreemin rakeisuus häviää. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa jäähtynyt kreemi kuohkeaksi.



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit