Metrilakudonitsit

*Markkinalakut saatu

Kaikkien rakastamia metrilakuja (nykyään virallisesti markkinalakuja) voi hyödyntää myös leivonnassa. Näitkö jo aiemmin julkaistun reseptin metrilakuilla kuorrutettuun kääretorttuun? Toinen metrilakujen käyttökohde leivonnassa on nämä valloittavat metrilakudonitsit. 

Nämä donitsit maistuvat sitruunalta ja kuorrutteena on sulatettua valkosuklaata. Tätä reseptiä on helppo soveltaa oman maun mukaisesti. Tee esimerkiksi suklaadonitsit maitosuklaakuorrutteella ja valitse siihen sopivat metrilakut. Itse valitsisin tällaiseen yhdistelmään ainakin toffeekuorrutelakua ja noitapillilakua. 

Uunidonitsit
1 sitruunan kuoriraaste
1 muna
1 dl maitoa
1/2 dl sitruunamehua
3/4 dl öljyä 
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

Sekoita yhdessä kulhossa muna, maito, sitruunamehu ja kuoriraaste, öljy sekä sokeri. Toisessa kulhossa sekoitetaan kaikki loput aineet. Yhdistä kulhojen sisältö ja sekoita niin, että taikina on juuri ja juuri tasaista. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota öljyttyn donitsipellin koloihin. Paista donitseja 200 asteessa 5-6 minuuttia.


Kuorrute
200 g valkosuklaata
100 g metriakuja* rouhittuna

Paloittele valkosuklaa sekä metrilakut. Sulata valkosuklaa mikrossa keskiteholla lyhyissä erissä lämmittäen ja välillä sekoittaen.

Dippaa donitsin sulaan valkosuklaaseen ja ripottele päälle metrilakumurua. Käytä donitseja hetki jääkaapissa, jotta suklaa jähmettyy.


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit