Piparipuolukkajäätelö (G)


Tänä vuonna koko Suomi tuntuu olevan huumaantunut piparijäätelöistä. Kaupoista on löytynyt useamman valmistajan versioita, joista itse olen testannut 3 Kaverin piparijäätelöä. Se oli kyllä hyvää, mutta en antaisi sille aivan täysiä pisteitä. Jäätelö oli melko makeaa ja lisäksi seassa olevat piparipalat olivat hieman liian rouheita minun makuuni. Ne muistuttivat jollain tapaa enemmän kaurakeksiä kuin pipareita.

Näin ollen päätin tehdä oman version piparijäätelöstä. Tässä versiossa pipari saa makuparikseen raikkaan puolukan. Vaniljainen jäätelömassa maustetaan piparin ja puolukan makuisilla maustetahnoilla, jotka antavat jäätelöpalloille veikeän raidoituksen. Lisäksi päälle ripotellaan puolukoita ja murustellaan pipareita, jotka pehmenevät pakastuksen aikana juuri sopiviksi. Voit halutessasi ripotella puolukoita ja piparinmuruja myös jäätelömassan sekaan.Piparipuolukkajäätelö
Jäätelömassa
4 dl vispikermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 tl vaniljatahnaa tai 1 rkl vaniljasokeria

Maustetahnat
1/2 dl glukoosisiirappia
1 tl kanelia
1/3 tl inkivääriä
1/3 tl neilikkaa
1/3 tl kardemummaa

1/2 dl glukoosisiirappia
2 tl puolukkajauhetta

Aloita valmistamalla maustetahnat. Mittaa kahteen eri kulhoon kumpaankin 1/2 dl glukoosisiirappia. Sekoita toiseen piparimausteseos ja toiseen puolukkajauhe.

Valmista seuraavaksi jäätelömassa. Vaahdota vispikerma ja sekoita mukaan kondensoitu maito. Lisää viimeiseksi vaniljatahna tai vanlijasokeri.

Kasaa jäätelöainekset jäätelövuokaan vuorottelemalla massaa ja tahnoja. Aloita lusikoimalla vuoan pohjalle ohut kerros jäätelömassaa. Lusikoi massan päälle noin puolet toisesta maustetahnasta. Seuraavaksi lisää uudestaan ohut kerros jäätelömassa niin, että maustetahna peittyy kokonaan. Lisää sitten puolet toisesta maustetahnasta ja peitä jälleen jäätelömassalla. Näin jatketaan loppuun asti ja viimeiseksi tulee kerros jäätelömassaa.

Koristeluun
muutama (gluteeniton) pipari
puolukoita

Koristele jäätelö murustetuilla pipareilla ja kokonaisilla puolukoilla. Pakasta vähintään yön yli.

Vinkki: Voit käyttää puolukan sijaan esimerkiksi karpalojauhetta ja kokonaisia karpaloita.

Vinkki: Kondensoidut maidosta ei valitettavasti ole laktoositonta versiota kaupoissa. Jos jäätelöstä täytyy saada laktoositonta, joudut keittämään maidon itse. Hyvät ohjeet siihen löydät Pullahiiren leivontanurkasta täältä.Haluan ehdottomasti suositella kuvissa näkyvää jäätelökauhaa. Sitä ei tarvitse kastella lämpimällä vedellä, vaan kauhaosa lämpiää kädenlämmön vaikutuksesta. Olen ostanut sen ClasOhlsonilta ja suosittelen sitä todella kaikille, jotka tykkäävät pyöritellä jäätelönsä palloiksi!Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit