Nopeat tomaatti-salamineliöt


Joulun jälkeen pakkasesta saattaa löytyä käyttämättä jääneitä lehtitaikinalevyjä. Tässä oiva idea niiden hyödyntämiseen, jos joulutorttukiintiö on tullut jo täyteen. 

Valmiiden pakastelehtitaikinoiden käyttö on nopeaa ja helppoa. Lisäksi niiden käytössä on se hyvä puoli, että saa tehtyä juuri sen verran leivoksia, kun on tarpeen. En listannut aineslistaan määriä, koska se riippuu täysin siitä, kuinka monta leivosta aiot tehdä. Yhdestä lehtitaikinalevystä saat kaksi leivosta. Yhteen leivokseen kannattaa laittaa 1-2 siivua salamia tai 2-3 siivua pepperonia. Yhdestä tuoreesta mozzarellapallosta riittää noin 6-8 leivokseen. Itse laitoin jokaiseen leivokseen yhden kirsikkatomaatin siivutettuna, mutta voit hyvin käyttää myös normaalikokoisia tomaatteja. Tällöin yksi siivu per leivos riittää.Tomaatti-salamineliöt
Lehtitaikinalevyjä
Salamia tai pepperonia
Basilikaa
Tuoretta mozzarellaa* tai juustoraastetta
(Kirsikka)tomaattia

Muna

Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa puoliksi. Asettele täytteet taikinaneliöiden päälle ainesluettelon järjestyksessä. Riko muna kulhoon ja voitele näkyville jäävä taikina. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-12 min.

*Vinkki: Mozzarellaviipaleita kannattaa painella kuivemmiksi talouspaperin välissä ennen käyttöä.Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit