Piparivanukas (G) (M) (V)

 

Tämän kahvivanukasreseptin myötä aloin pyöritellä mielessäni ideoita, mitä muita makuja voisi hyödyntää vanukkaassa. Joulu teki tuloaan ja joulupöytään kaivataan monesti uusia vaihtoehtoja vanhojen klassikoiden tilalle. Näin ollen päätin maustaa vanukkaan jouluisilla piparimausteilla. Vanukas on oiva vaihtoehto myös vegaaniseen ruokapöytään. Tässä reseptissä on käytetty maidon tilalla kaurajuomaa. Huomiothan vegaanisuuden myös vanukkaan kanssa tarjoiltavien lisukkeiden osalta.

Kurkkaa myös muut blogista löytyvät joulun jälkiruokaehdotukset täältä.


Piparivanukas
4 annosta
5 dl kaurajuomaa
1 rkl fariinisokeria
2 1/2 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl kanelia
1/3 tl neilikkaa
1/3 tl inkivääriä
1/3 tl kardemummaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Laita kattila liedelle ja keitä hiljalleen koko ajan vispilällä sekoittaen niin kauan, että seos paksuuntuu ja kiehahtaa. Siirrä kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään välillä sekoitellen. Jaa jäähtynyt vanukas annosmaljoihin. Anna vanukkaan jähmettyä muutama tunti jääkaapissa.

Lisäksi
Minikokoisia pipareita tai piparimuruja
Fudgen paloja
Karpaloita tai puolukoita (esim. pakastekuivattuna jauheena)

Tarjoile vanukkaan lisukkeiden kera. Lisukkeet ripotellaan vanukkaan päälle juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Vanukkaan päälle ripoteltu puolukkajauhe menettää värinsä muutamassa tunnissa, joten koristele vanukkaat vasta juuri ennen tarjoilua.Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit