Kinuskinen omenakääretorttu



Täytyy myöntää, että tämä kääretorttu syntyi hyvin pikaisesti, koska alkuperäinen suunnitelma jälkiruuasta epäonnistui täysin. Yritin tehdä vegaanista marenkia. Uuniin laitoin ihanan kuohkean marengin, mutta hetken päästä kurkkasin uuniin, oli vastassa täysin vetiseksi sulanut sokeriliemi. Vaatii siis vielä uudemman kokeilukerran. Kertokaa ihmeessä, jos tiedätte vinkkejä miten onnistua vegaanisessa marengissa!

Tällä kertaa harmitus haihtui pikaisesti kun päätin tehdä pavlovan sijaan tutun ja helpon kääretortun. Käytin pohjaan fariinisokeria sekä hiukan kanelia ja kardemummaa, jotta sain siitä hieman maukkaamman. Täytteeksi laitoin kinuskituorejuustolla maustettua kermavaahtoa sekä omenapaistosta. Täytteen sekaan ripottelin vielä pilkottuja fudgeja, myös daim olisi sopinut hyvin. Tarkempi ohje alla.


Kääretorttupohja
4 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paiston aikana ollut leivinpaperi. Kääri kuuma pohja leivinpaperin ja liinan kanssa rullalle jäähtymään.

Omenatäyte
450 g kotimaisia omenoita
25 g voita
3/4 dl fariinisokeria
 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä

Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenat sokerin ja mausteiden kanssa. Sulata voi paistinpannussa ja paista omenia sen verran, että ne hieman pehmenevät sekä sokeri muuttuu siirappimaiseksi. Laita täyte jäähtymään.

Kermatäyte
1 prk Flora vispiä
200 g kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja mausta tuorejuustolla sekä vaniljasokerilla.

Lisäksi
100 g fudgeja
(kinuskikastiketta)

Kokoaminen
Rullaa jäähtynyt pohja auki. Levitä pohjan päälle omena- sekä kermatäyte. Jätä kumpaakin täytettä hieman myös koristelua varten. Pilko fudget pieniksi paloiksi ja lisää niitä kermatäytteen päälle. Rullaa kääretortuksi. Pursota kermatäytettä kääretortun päälle ja koristele omenatäytteellä, fudgepaloilla sekä halutessasi myös kinuskikastikkeella.


Vielä on muutama päivä aikaa osallistua herkulliseen arvontaan @leivontalaboratorion tilillä Instagramissa! 

Kommentit

  1. En oo aatellukkaan, että kääretorttupohjaan vois laittaa fariinisokeriakin! Kiitos vinkistä ♥ Ja voi nam, tässä kääretortussa on kyllä kaikki ihanat ainekset :) Tykkäisin varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen vasta viime vuosina hoksannut, että fariinisokeria voi käyttää aika monessa paikassa normaalin sokerin sijaan! Se antaa hieman erilaista makua leivonnaisiin ym. :)

      Poista

Lähetä kommentti