Brookie-keksit
Iskin silmäni Instagramissa näihin Brookie Cookieseihin ja ne näyttivät niin herkullisilta, että pakkohan niitä oli kokeilla leipoa itsekin. Kyseiset keksit oli leiponut Baking a Moment ja häneltä löytyi englanninkielinen resepti kekseihin. Tein reseptiin pieniä muutoksia, jotta se oli helpommin sovellettavissa meidän mitoilla.
Brookie-keksit
noin 22 kpl
Browniekeksitaikina
50 g voita
1 dl sokeria
1/2 muna
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja
1/3 tl leivinjauhetta
1/3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Sulata voi. Sekoita voin sekaan sokeri ja munan puolikas*. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voin ja muiden aineiden joukkoon. Laita taikina jääkaappiin suklaahippukeksitaikinan valmistuksen ajaksi.
*Vinkki: Saat puolitettua munan rikkomalla munan rakenteen ensin kupissa.
Suklaahippukeksitaikina
60 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1/4 dl sokeria
1/2 muna
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
1/3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g suklaahippuja
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Vatkaa mukaan munan puolikas. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita muun taikinan joukkoon. Lisää viimeiseksi mukaan suklaahiput.
1/2 muna
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
1/3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g suklaahippuja
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Vatkaa mukaan munan puolikas. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita muun taikinan joukkoon. Lisää viimeiseksi mukaan suklaahiput.
Ota kummastakin taikinasta suurin piirtein yhtä isot palat ja pyöritä palloksi. Brownietaikina on selkeästi löysempää kuin suklaahippukeksitaikina, mutta se kuuluu asiaan. Laita valmiit taikinapallot pakastimeen noin 20 minuutiksi. Asettele jäähtyneet keksipallot uunipelille ja paina palloja hieman lyttyyn. Paista keksejä 175 asteessa noin 8 minuutin ajan.
Nautiskele tuoreet keksit vielä hieman lämpiminä maitoon dipattuna. |
Gluteenittomat raparperi-valkosuklaakeksit |
Daim-keksit |
Suklaavaahtokarkkikeksit |
Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myös Instagramissa sekä Facebookissa!
Kommentit
Lähetä kommentti