Porkkanajuustokakku (G)


Kukapa ei rakastaisi porkkanakakkua? Tässä reseptissä yhdistyy porkkanakakku sekä juustokakku. Juustokakkutäyte ajaa samalla myös porkkanakakun kuorrutteen virkaa, joten koristelin kakun perinteisen kuorrutteen sijaan valkosuklaaraidoilla sekä kuivatuilla porkkanakoristeilla. Voit toki halutessasi kuorruttaa kakun perinteisellä kuorrutteella, johon löydät ohjeen täältä.


Porkkanakakku
2 dl porkkanaraastetta
100 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 munaa
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Kuori ja raasta porkkanat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Sekoita mukaan munat yksitellen ja vaahdota hetki (saat puolitettua munan rikkomalla munan rakenteen ensin kupissa, toinen puolikas käytetään täytteeseen). Lisää joukkoon vuorotelleen jauhot ja porkkanaraaste. Valmista sitten juustokakkutäyte.

Juustokakkutäyte
100 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1/2 muna
1/2 tl sitruunamehua

Mittaa kaikki ainekset kulhoon (tiskin minimoimiseksi käytä samaa kulhoa kuin jauhojen sekoittamiseen) ja sekoita tasaiseksi.

Voitele noin 1,5 litran kokoinen kakkuvuoka. Levitä vuoan pohjalle ensin puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada juustokakkutäyte porkkanakakkutaikinan päälle niin, ettei se kosketa vuoan reunoja. Levitä loput porkkanakakkutaikinasta varovasti niin, että juustokakkutäyte jää kokonaan porkkanakakkutaikinan sisään. Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 min. Kokeile välillä tikulla kakun kypsyyttä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Koristele jäähtynyt kakku sulatetulla valkosuklaalla (noin 20 g). Kakku on parhaimmillaan yön yli jääkapissa levättyään.



Vinkki: Porkkanakoristeet vetistyvät jääkaapissa, joten tee koristeet vasta kakun tarjoilupäivänä. 

Kuivatut porkkanakoristeet
1 porkkana

Kuori ja pese porkkana. Suikaloi kuorimaveitsellä porkkanasta lastuja. Kuivaa lastut painelemalla kevyesti talouspaperilla ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Kuivaa 125 asteisessa uunissa noin 30-45 min. 

Oma uunini hikoilee helposti, joten laitoin puulastan uuninluukun väliin, jotta luukku jää hieman raolleen ja kostea ilma pääsee poistumaan uunista. 



Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit