Marjapiirakkajuustokakku


Leivon yleensä omien ideoiden mukaan sitä, mitä kulloinkin sattuu tekemään mieli. Tällä kertaa muutin lähestymistapaa ja pyysin poikaystävää ideoimaan mitä leivon. Hän antoi seuraavat toiveet: juustokakku, ei keksipohjaa vaan pehmeä pohja, ei suklaata. Perinteinen sokerikakkupohja on mielestäni liian tylsä juustokakun pohjaksi, joten päätin tehdä mehevän pohjan. Muistin aiemmin nähneeni juustokakun, jonka pohjana on marjapiirakka, kuten tämä Dr. Sugarin mustikkapiirakka-juustokakku. Pakkaseen vilkaisun myötä, marjoiksi valikoitui punaherukat ja vadelmat. Juustokakkutäytteen mauksi valikoitui lempeä vanilja. Tosin, täytteessä on käytetty tuorejuuston sijasta vaniljajogurttia, joten voiko tätä kakkua varsinaisesti kutsua edes juustokakuksi? Hyydykekakku lienee sopivampi, mutta tylsempi nimi, joten pitäydyn juustokakussa. 

Reseptistä tulee sopivan kokoinen kakku muutamalle syöjälle. Jos haluat tehdä isomman kakun, tuplaa ainesten määrä ja käytä 24 cm kokoista vuokaa.


Marjapiirakka
1 muna
3/4 dl sokeria
40 g voita
2 rkl maitoa
3/4 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g marjoja 

Vaahdota muna ja sokeri. Sulata voi ja sekoita maidon kanssa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja voi-maitoseos muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita viimeiseksi mukaan marjat. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne taikinaan jäisinä. Kaada taikina 18 cm kokoiseen vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Jäähdytä pohja täysin ennen täytteen valmistamista. 



Vaniljatäyte
2 dl vispikermaa
150 g vaniljajogurttia
1 rkl vaniljasokeria
1-2 liivatelehteä*
1 rkl sitruunamehua tai vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti ja vaniljasokeri. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumennettuun nesteeseen. Valuta liivateliemi ohuena nauhana täytevaahdon joukkoon ja sekoita. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään mielellään vähintään neljäksi tunniksi.

*Yhdellä liivatelehdellä täyte pysyy juuri ja juuri kasassa, mutta on koostumukseltaan valloittavan pehmoista. Kahdella liivatelehdellä täyte pitää muotonsa paremmin.


Tiesithän, että Leivontalaboratoriota voit seurata myöInstagramissa sekä Facebookissa!

Kommentit